Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066/002
Tel.: 30-125-6604
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Feljegyzés „Az Ipariban végzett diákok baráti körének” újjáalakulásáról

Veszprém, 2017, június 23.

Húsz egykori diák részvételével újjáalakult az 1988-ban alapított baráti kör

A találkozó során a következőkben egyeztünk meg:

  • A baráti körbe minden egykor iskolánkban végzett diákot szívesen várunk.

  • A baráti kör hálózatos formában fog működni. Minden osztálynak, évfolyamnak lesz egy kapcsolattartója (szenior, ügyvivő), aki az iskola és az osztály-, évfolyamtársai között tarja a kapcsolatot, eljuttatja az információkat. A baráti kör koordinátorai László Lajos és Schretner Győző lesznek, akik mindketten az intézmény egykori tanulói, és jelenlegi tanárai.

  • A baráti kör felkarolja az 1954-ben végzett tanulók által alapított Vegy(i)érték pályázatot. Ennek kapcsán megállapodtunk, hogy megkeressük a lehetőségét a díj összegének összegyűjtésére (külön számla, vagy alapítványon keresztül). Öttagú grémiumot választottunk a 2018-as díj odaítélésére (Simon Ákos, Fehér Tibor, Maknics Pál, Huszárné Marton Júlia, Németh Ágnes).

  • Megegyeztünk, hogy a tanév során egy nap legyen az „Ipari napja”. Ezen a napon kinyitjuk az iskolát az egykori diákok előtt, illetve élő kapcsolatot hozunk létre a régi és a mai diákok között. A nap legyen a március 15.-t követő első kedd. (A kiválasztás az alapján történt, hogy ekkor az iskolai életben nyugodtabb időszak van).

  • A baráti kör támogatja az „Iskolai emlékezet” programot. Ennek keretében az arra érdemes egykori tanárainkról egy-egy tantermet nevezünk el. A beérkezett javaslatok alapján az iskolavezetés dönt az elnevezésről. Az első emléktáblákat 2018. március 20-án Az első „Ipari napja” alkalmából helyezzük ki.

  • A baráti kör tagjai írásos visszaemlékezéseikkel, fényképeikkel, tárgyi emlékeikkel támogatják az iskolai emlékek megőrzését. Ezekből az intézmény 70 éves jubileumára kiadványt szándékozunk megjelentetni.