Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066
Tel.: 88-560-630
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Gép-Ész-Lelde Verseny információk

Frissítés: 2018.11.20

A 2018-as verseny döntője és eredményei
A döntőre 2018. november 16-án 15 órától került sor a VSzC Ipari Szakgimnáziumának Anyagvizsgáló laboratóriumában. Az eseményt iskolánk igazgatója, Irányi László úr nyitotta meg. Örömünkre kísérőtanár és szülők is eljöttek.
A bejutott csapatok fej fej mellett haladva, szoros versenyben döntötték el a végső sorrendet. A döntő első félórájában a megalkotott szerkezetek bemutatására került sor. Részint prezentációkat tekinthettünk meg, részint – "élőben" – az elkészült pályamunkákat láthattuk.
A TR-Technic csapat (Deák Ferenc Általános Iskola, Veszprém) egy távirányítható tűzoltóautó modelljét alkotta meg színtiszta LEGO-elemekből, a Feltalálók csapat (Tasner Antal Általános Iskola, Öskü) pedig "zughorgász" fantázianéven egy a bútorok alá gurult tárgyak interaktív keresésére és "kihorgászására" alkalmas (kamerán követkető képpel segített, távirányítható) járművet készített el LEGO-elemek és azokhoz csatlakoztatott egyéb alkatrészek felhasználásával.
Az esemény második részében a versenyzők pályamunkájukkal kapcsolatos, a zsüri által feltett kérdésekre válaszoltak, igen talpraesetten.
A verseny végeredménye:
Feltalálók (Dallos Tibor, Pauer Tamás) 73 pont, 1. hely
TR-Technic (Pleszinger Richárd, Schmid Antal) 62 pont, 2. hely
Gratulálunk a versenyzőknek, szüleiknek és felkészítő tanáraiknak!
Képgaléria a döntőről

Frissítés: 2018.11.09

Lezárult a verseny második fordulója!
A forduló eredményei, a csapatnevek ABC-sorrendjében:
"Feltalálók" csapat: 42 pont
"TR-Technic" csapat: 32 pont
A beérkezett pályamunkák színvonala alapján a döntőbe mindkét csapat bejutott.
Mivel – a kiírás értelmében – az első forduló értékelése a végeredménybe nem számít be, a döntő előtt a csapatok induló pontszámai a fentiek.

Egy fontos információ:
A beküldött prezentáció ill. videó módosítására, és a modell továbbfejlesztésére a döntőig még van lehetőség. A zsűri a döntőben a csapatokkal együtt megnézi a (frissített) bemutatót és a modellt is, és ezek alapján tesz majd fel kérdéseket, tehát szabad a prezentáción vagy videón például úgy (is) igazítani, hogy élőszóban bemutatásra alkalmasabb legyen. Módosítás esetén az új változatot a csapat hozza magával pendrive-on a döntőre, vagy legkésőbb 16-a délelőtt 10 óráig küldje meg mailben a verseny email címére.

A döntő időpontja és helye:
2018. november 16., péntek 15 óra
VSzC Ipari Szakgimnáziuma, F015-ös terem

A döntőben a csapatok – kisorsolt sorrendben – 15-15 percben kivetítőn ismertetik prezentációjukat ill. videójukat, bemutatva közben a megvalósított modellt. Ezután a zsűri kérése esetén indokolják a választott megoldásokat, és válaszolnak a zsűri néhány – az ötlettel és a modellel kapcsolatos – kérdésére.
A döntőre kísérőtanárokat és szülőket is szeretettel várunk.
Az eredményhirdetés és díjátadás előreláthatólag kb. 16:00-kor kezdődik.
A csapatoknak további sikeres felkészülést kívánunk!


Frissítés: 2018.11.05

Beérkeztek a 2. forduló dolgozatai!
November 4-ig valamennyi továbbjutott csapattól beérkezett a 2. fordulóban kitűzött feladat megoldása, a pályamunkát leíró dolgozat. A dolgozatok értékelése folyamatban van; az eredményeket a versenykiírásnak megfelelően legkésőbb november 9-ig közzétesszük.
A versenyzőknek további jó munkát kívánunk. Készüljetek a 16-ai döntőre, mert a döntőbe jutásra e pillanatban az összes továbbjutott csapat esélyes!

Frissítés: 2018.10.24

Versenyünk első fordulója a meghirdetett (szept. 21. - okt. 22.) időszakban lezajlott. A feladat ebben a fordulóban egy 25 kérdést és kérdésenként 4-4 válaszlehetőséget tartalmazó teszt kitöltése volt. A helyes, a hibás, illetve a "nem tudom" válaszok 1, -1 ill. 0 pontot értek, így a végeredmény a -100 és a +100 pont közé eshetett.

A 2. fordulóba továbbjutott 2 csapat:

  • Feltalálók (Tasner Antal Általános Iskola, Öskü) 62 pont
  • TR-Technic (Deák Ferenc Általános Iskola, Veszprém) 16 pont

A kapott pontszámokat a csapatok nem viszik tovább, azok csak a selejtezőbeli sorrend megállapítását szolgálták.

A csapatok a megoldókulcsot és a 2. forduló feladatát 2018. október 24-én e-mailben megkapták. E forduló feladata egy dolgozat elkészítése és digitális formátumban történő beküldése lesz; a beküldési határidő 2018. november 5-e, hétfő.

A továbbjutott csapatoknak gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk!