Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066/002
Tel.: 30-125-6604
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Helikon ünnepség 2024

Iskolánk hagyományosan indult a 2024. évi Helikon Ünnepség versenyen. Támogatónk: Veszprém Megyei Jogú Város. Több kategóriában is neveztünk.

  1. Vers és prózamondás: Nagy Bianka
  2. Komolyzene: Ónodi Zoltán
  3. Irodalmi alkotás: Nagy Bianka
  4. Színjátszás: Ipari Diákszínpad
  5. Mozgásművészet / Szalag-meteor gyakorlat: moderntánc csoport
  6. Népdal: Prohászka Eszter
  7. Mozgásművészet: Németh Boglárka, Fejes Dominik moderntánc duó

Versenyzőinknek a versenyen sikerült minősítést elérni két kategóriában.
Bronz minősítés kapott az Ipari Diákszínpad Zárt osztály c. előadása színjátszás kategóriában, és Ónodi Zoltán zongora előadása komolyzene kategóriában.

1. helikon kép 2. helikon kép 3. helikon kép 4. helikon kép

A szalag-meteor gyakorlatot előzetes kérés alapján sikerült versenyen kívül is előadni a színházban, mivel a kategória versenyhelyszínén sajnos ez a produkció nem érvényesült. De a színházi előadás után, kérték a szervezők, hogy a színház média felületeire a produkcióról készült fotók és videó felkerülhessenek.

5. helikon kép 6. helikon kép

Utazásunk Keszthelyre és vissza Veszprémbe két kisbusszal történt. Szállásunk nagyon kellemes volt, és a reggeli transzfert is megoldották a szervezők. Az esti hazaérkezést a szállásra járatos busszal tettük meg, mivel nem mindenki vett részt a kísérő programokon. Ebéd és vacsora a szervezők által biztosított menzán volt, meg voltunk elégedve. A verseny helyszínei egymástól messze voltak, így a társaság sokat gyalogolt, hogy egymás produkcióit megnézhesse, és szurkolhasson egymásnak. Útközben ismerősökkel találkoztak, beszélgettek, jó hangulatban telt el a három nap. A versenyen színvonalas produkciókat láthattunk, és levontuk a következtetéseket, hogy a jövőben milyen műsorszámokkal nevezzünk majd.