Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066
Tel.: 88-560-630
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Rendezvényeink

Nyílt napjaink

2018. november 13. 15:00 és 17:00 óra

2018. december 11. 16.00 óra

(a három rendezvény programja azonos)

Pályaválasztási kiállítás

2018. október 5-6.
Helye: Veszprém Aréna, Veszprém Külső-Kádártai út

Általános iskolásoknak szóló versenyek

A versenyekről részletes információk az iskola honlapján érhetőek el október elejétől.

Környezetvédelmi akadályverseny 2018. október 18.

Kémiai Játszóház 2018. november 8. és december 6.

Gép-Ész-Lelde verseny 2018. november 16.

VII. Iparis Informatika Verseny döntője 2018. november 23.

Műanyagkocka vetélkedő 2018. november 29. 15:00 óra

Iskolánkról

Iskolánk az idén 70. tanévét kezdte meg. Épülete Veszprém belvárosában található, könnyen megközelíthető. A szakképzéshez szükséges felszerelésünk magas színvonalú. Laboratóriumaink és gépműhelyeink országos szinten is a legjobban felszereltek közé tartoznak.

Külön figyelmükbe ajánljuk a műanyag-feldolgozó képzést, amely az országban egyedülálló és megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg. Kiemelendő még a vegyipari képzés, amely egyedül nálunk van a régióban, és a technikusi oklevél megszerzése után nagyon jó álláslehetőségeket kínál.

Harmadik éve indul nyelvi előkészítő évfolyammal a kisgyermekgondozó és -nevelő képzés, ahová elsősorban a kisgyermekekkel szívesen foglalkozó lányokat várunk. A nyelvi előkészítő az általános iskolában tanult nyelvre épül.

Tanulóink a szakmai tanulmányi versenyeken évek óta mindegyik szakon országos döntőben szerepelnek. A kompetenciamérés alapján diákjaink az országos átlag fölött teljesítettek, mind matematikából, mind szövegértésből csak 5-6 szakgimnázium teljesít jobban nálunk az országban.

Szakgimnáziumban csak egy nyelvet kell tanulni, ami választható az angol és német nyelvek közül, kivéve az informatika szakon, ott kötelező az angol.

Minden érettségi tárgyból biztosítunk emelt szintű képzést. Az idegen nyelven és az informatikán felül, a magyar nyelv és irodalom, és a matematika is csoportbontásban van 9-10. évfolyamon. Sokoldalú szabadidős tevékenységre van lehetőség: sport, kulturális bemutatók, diákszínpad, énekkar, sítábor, vízitábor. Igény szerint lehetőség van a kötelezőn túl, újabb idegen nyelvek tanulására is.

Az iskola önálló kollégiummal nem rendelkezik, a tanulók a városi kollégiumban nyerhetnek elhelyezést.

Részletesebb tájékoztatás az iskoláról, a szakokról, a bekerülési lehetőségekről és esélyekről az iskolai nyílt napon, a pályaválasztási fogadóórákon, és az iskola honlapján kapható.