Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066/002
Tel.: 30-125-6604
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Rendezvényeink

Pályaválasztási nyílt napok

2023. november 7. 15:00, 17:00 órakor, a két rendezvény programja azonos.

2023. december 12. 16:00 óra

Általános iskolásoknak szóló versenyek

A versenyekről részletes információk az iskola honlapján érhetőek el.

XII. Iparis Informatika Verseny indulása: 2023. szeptember 18.

Kémiai és kreatív játszóház: 2023. november 30.

Iskolánkról

Iskolánk az idén 75. tanévét kezdte meg. Épülete Veszprém belvárosában található, könnyen megközelíthető. A szakképzéshez szükséges felszerelésünk magas színvonalú. Laboratóriumaink és gépműhelyeink országos szinten is a legjobban felszereltek közé tartoznak.

Külön figyelmükbe ajánljuk a műanyag-feldolgozó képzést, amely az országban egyedülálló és megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg. Kiemelendő még a vegyipari képzés, amely egyedül nálunk van a régióban, és a technikusi oklevél megszerzése után nagyon jó álláslehetőségeket kínál.

Nyelvi előkészítő évfolyammal indul a kisgyermekgondozó és -nevelő képzés, ahová elsősorban a kisgyermekekkel szívesen foglalkozó tanulókat várunk. A nyelvi előkészítő az általános iskolában tanult nyelvre épül. Szoftverfejlesztő és vegyésztechnikus szakmákban a Pannon Egyetemmel közösen okleveles technikus képzést folytatunk, amely elvégzése után felvételi nélkül be lehet kerülni a Pannon Egyetemre, és 30 kreditet beszámítanak a felsőfokú tanulmányokba.

Tanulóink a szakmai tanulmányi versenyeken évek óta mindegyik szakon országos döntőben szerepelnek. A kompetenciamérés alapján diákjaink az országos átlag fölött teljesítettek, mind matematikából, mind szövegértésből csak 3-4 technikum teljesít jobban nálunk az országban.

Technikumban csak egy nyelvet kell tanulni, ami választható az angol és német nyelvek közül, kivéve az informatika szakon, ott kötelező az angol.

Minden, iskolánkban tanított érettségi tárgyból biztosítunk emelt szintű képzést. Az idegen nyelven és az informatikán felül, a magyar nyelv és irodalom, és a matematika is csoportbontásban van 9-10. évfolyamon. Sokoldalú szabadidős tevékenységre van lehetőség: sport, kulturális bemutatók, diákszínpad, sítábor, vízitábor. Igény szerint lehetőség van a kötelezőn túl, újabb idegen nyelvek tanulására is.

Minden érettségi tárgyból biztosítunk emelt szintű képzést. Az idegen nyelven és az informatikán felül, a magyar nyelv és irodalom, és a matematika is csoportbontásban van 9-10. évfolyamon. Sokoldalú szabadidős tevékenységre van lehetőség: sport, kulturális bemutatók, diákszínpad, énekkar, sítábor, vízitábor. Igény szerint lehetőség van a kötelezőn túl, újabb idegen nyelvek tanulására is.

Az iskola önálló kollégiummal nem rendelkezik, a tanulók a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban vagy a Davidikum Római Katolikus Kollégiumban nyerhetnek elhelyezést.

Részletesebb tájékoztatás az iskoláról, a szakokról, a bekerülési lehetőségekről és esélyekről az iskolai nyílt napon, a pályaválasztási fogadóórákon, és az iskola honlapján kapható.