Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066/002
Tel.: 30-125-6604
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Szép Magyar Beszéd Verseny 2022/2023

Az iskolai forduló eredményei

2023. január 20-án rendezte meg iskolánk magyar munkaközössége az országos Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját, amelyen hat tanuló vett részt. Az Irányi László igazgató úr, Fodorné Szöllősi Dorottya tanárnő és Vojcskóné Juhász Sarolta tanárnő összetételű zsűri döntése alapján a megyei fordulóban az első helyet elért Tivadari Soma 11.C osztályos tanuló, Horváth Mónika tanárnő tanítványa képviselheti majd iskolánkat. Második helyezett lett Szabó Noé Bendegúz (11.C), felkészítője Kozák Emília tanárnő, a harmadik pedig Lőrincz Panna 9.G osztályos tanuló, Fodorné Szöllősi Dorottya tanárnő tanítványa lett.
A versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak szívből gratulálunk!
A képre kattintva galéria nyílik.

Felhívás a Szép Magyar Beszéd Verseny iskolai fordulójára

Kedves Diákok!

2023 januárjában a magyar munkaközösség ismét megrendezi a Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját, amelynek a nyertese képviselheti az intézményt a tavaszi megyei fordulóban.

  • A versenyen egy legfeljebb 3 perc időtartamú szabadon választott 20-21. századi magyar esszét vagy értekezést (részletet), valamint
  • egy kötelező szöveget kell felolvasnotok.

A szabadon választott szöveg nem lehet szépirodalmi mű (novella vagy regényrészlet), külföldi szerző bármilyen művének fordítása, különösen nem párbeszédes formájú, és idegen szavak sem szerepelhetnek benne.

A szabadon választott szöveg formai követelményei: egy oldalon Times New Roman betűtípussal, 13-as betűnagysággal, másfeles sorközzel, maximum 25 sor.

A verseny időpontja: 2023. január 20. (péntek) 14:30
Helye: F118-as terem
Jelentkezés: személyesen a magyartanáraitoknál vagy e-mail-ben a
terray.csilla📧ipariszakkozep.hu címen.
Jelentkezési határidő: 2023. január 16.

Ezen a linken megtaláljátok a korábbi évek országos fordulóinak kötelező szövegeit, innen is meríthettek ötletet a szabadon választott szöveghez. (Görgessetek az oldal aljára!)

Minden résztvevő emléklapot, az 1-3. helyezett tanuló oklevelet kap.

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!